Hoppa till innehåll

Självförsvarskurs

självförsvarskurs för kvinnor och ungdomar

En vanlig missuppfattning är att man behöver ha färdigheter inom till exempel en kampsport eller boxning för att kunna försvara sig vid en fysisk konfrontation. Kursen kommer att visa er att så inte är fallet.

Min erfarenhet från karate har lärt mig att mentala och praktiska förberedelser är grundbultarna för att man ska kunna ta sig ur en hotfull situation framgångsrikt. Med detta som bakgrund har jag tagit fram en kurs som syftar till att rusta dig såväl mentalt som praktiskt och ge dig konkreta verktyg för att öka din trygghet.

Kursen i korthet

Självförsvarskurs för kvinnor och ungdomar är en intensivkurs som genomförs under en heldag. Kursen innehåller teori, taktik och praktisk träning.

Inga förkunskaper krävs och kursen är anpassad för att du ska kunna delta med eller utan sällskap.

Momenten under kursen syftar till att höja dina personliga färdigheter och genomförs i en grupp om max 20 deltagare per tillfälle. Kursen riktar sig till kvinnor och tjejer från 15 år och uppåt. Killar är välkomna från 15 år till 17 år.

Översikt av kursinnehåll

Inom ramen för JB Defense har jag satt ihop ett heltäckande självförsvar som utgår från tre dimensioner av hot. Det har jag gjort för att tydliggöra hur du skall agera i de olika stadierna av hot.

Dimension 1

I dimension 1 behandlar vi förebyggande säkerhet. Din instinkt har signalerat ett obehag och du måste börja agera, det vill säga ett förstadium till angrepp.

Här får du lära dig vilka säkerhetsåtgärder du kan vidta, vad ett starkt mindset är och hur du använder det. Dimension 1 kallar jag för ”Be Aware”.

Dimension 2

I dimension 2 går vi igenom hur du förbereder dig på bästa sätt, precis innan ett angrepp.

Här får du lära dig vad ditt personliga revir är och vad du skall göra om en obehaglig person försöker göra ett intrång i ditt personliga revir såsom en naturlig Fighting stance.  Dimension 2 kallar jag för ”Be Prepared”.

Dimension 3

I dimension 3 är ett fysiskt våld ett faktum.

Här får du lära dig det mest väsentliga för att fysiskt kunna försvara dig vid ett angrepp. Du kommer att få lära dig att blockera, slå och sparka men även ta dig loss från några vanligt förekommande attacker. Dimension 3 kallar jag för ”Defend Yourself”.

Övrigt

I övrigt kommer vi grundligt att gå igenom hur en JBD Smart Försvarsspray fungerar och hur den används. Vi kommer kort beröra Nödvärnsrätten och du kommer att få prova på att slå dig fri och ta dig loss från några vanligt förekommande attacker det vill säga Realistiskt försvar.

Ta med vattenflaska och kom i träningsbyxa/tights då kursen innehåller fysisk aktivitet.

Träningst-shirt får du på plats.

Varmt välkommen!

Pris

1 295 kr för kurs inklusive lunch, fika och t-shirt.

Kurstillfällen 2024

Nya datum släpps löpande.

Intresseanmälan

Om du är intresserad av att gå kursen men datumet inte passar just nu. Hör av dig till info@jbdefense.se så kontaktar vi dig när nya datum fastställts. 

Bilder från tidigare självförsvarskurs

Kundrecensioner

”Tack för en grymt bra, lärorik och intressant kurs. Upplägget var perfekt anpassat för att få ut så mycket som möjligt av dagen.”
Marie, Kursdeltagare 8 oktober

”Tack för en mycket bra kurs! Jag och min dotter kommer känna oss säkrare när vi rör oss ute efter allt vi lärt oss under dagen. Sista momentet med den “verkliga” förövaren var en väldigt bra avslutning”
Ulrika, Kursdeltagare 8 oktober

”Tack Jonas! Både jag och min dotter var så uppfyllda av energi och en känsla av styrka efter kursen.”
Anja, kursdeltagare 8 oktober

“Thank you JB Defense for such a wonderful course that you gave us today! We were all delighted and everything was at highest level. For newbies like us, everything was explained and shown clearly! I learned so many new, interesting things and most importantly useful techniques. Now I’m well trained and feel like I can defend myself from anyone.“
Aidana, Kursdeltagare 3 december

”Varit på min promenad idag, när det redan var mörkt ute. TACK för det självförtroendet jag fått efter kursen!”
Malika, Kursdeltagare 3 december